`tica na žici

…o pelikanima i ostalim nesitima…

Sto mi ptica letačica, leti perje biće za dunju!

Otvoreno pismo Nebojše Krstića Draganu Đilasu: Vratite vrapce u Beograd!

A lepo sam napisao, davno, da je greškom pomenuo Bernarda Šo-a… da će mu se obiti o glavu kad-tad i da postoji ona verzija kad  Afrodita ne usliši molitvu nekog umetnika i ne oživi predmet obožavanja, a umetnik poludi.

Ima Džoni one dobre stihove, koji opisuju prošle događaje ( minulo vreme)

“šta to rade krunusane glave

jedu govna i sanjare”

Mnogi slonovi treba da izgube kljove, a posebno ih puno treba, (kljova i slonova)  da bi ih idol postao dostojan,  moj druškane.

Je li bre, svih mi Pterodaktila Venere: da te nisu iskopali sa Marsa, onaj kjuriositi 5 te usnimio pa doveo dole? Mislim, ne znam kaži, tako mi zvuči, kao da ne znaš s kim si tikve sadio?!

Pa dobro, sto mu galebova  Lastova: gde si ti bio do sada svih ovih godina, pa ne znaš koliko i kakvih ptičurina imate u jatu? U Komiži? U Komižu se u staroj JNA išlo po kazni i starešine i regruti? Nisi valjda nešto zgrešio? Taman posla!

Sto mu jarebica  Slavije: a što mu to nisi ranije rekao, nego si dozvolio da se strvinari nakote?

Sto mu dživdžana  Banovog Brda: maskirani bili vrapčići? Sad su vrapci, a nekad bili mladi jastrebovi,orlovi ili sokolovi?

Svih  mu kraguja sa ogolelih breza bulevara Destopa Stefana:  Pa, Sokole! videlo se od onog prvog nastupa kakve su mu pretenzije. Samo slepac nije mogao da vidi ili nije hteo.

Vrapčići beže? Pacovi napuštaju brod ? Takozvani prijatelji okrenuli leđa sada kada je teško?

E pa, svih mu jastrebova Mirijeva, to tako biva, kada se ne pazi i kad se nađe u šarenom društvu, šarenog perja, pa mu se veruje.

Svih mu zeba Lipovačke  šume: da ti nije bio nos u oblacima možda video nešto oko sebe. I ti i ceo taj kružok koji ste formirali, sto mu beloglavih supova Zemuna.

Ali ne, sto mu paunova  Dorćola: to je taj prepoznatljiv nadrkan,omalovažavajući, cinično-sarkastičan pristup tzv. onaj stav ja najbolji ja najpametniji ja bezgrešan, ko može meni da primiriše, ko vas jebe, koji ste vi?

Trebalo je,  sto mu strašnih petlova  Voždovca,  održati taj stav nadrkanog donžuana, na koji se lože šene, padaju i vlaže beogradske fufice i sredovečne beogradske lujkače pa se uvijaju okolo a to godi.

Normalno, svih mu  kokošaka  Borče,  i treba ih,

svih mu pataka  Ovče, podržavam taj pristup, ionako se  u slobodnom prevodu zovu “ šuplja brigada “,

svih mu gusaka Sremčice.

Ali, sto mu ribica  Ade Bojane: trebalo je da ti bude jasno da one odlepršaju lako, očas posla, s konja na magarca, zbog dužine, dokaz ti je isto takvo vlaženje na pomenu imena one crnogorčine tzv crnogorskog Dostojevskog.

Od te silne brigade koja zuji, svih mu njorki  Petlovog brda, koja ti ga diže, ego naravno, nisi video ono što si trebao, ono za šta si tu došao i počeo da radiš.  Ako ceniš da treba da budeš izuzet iz svega,

pa, svih mu čaplji sa Ade, zapitaj se koji si qrac radio kao savetnik?

Pa nisi valjda odabirao kolekcije kravata, majica, košulja i gaća za sezonu jesen zima? Ili bio probač hrane? Ili smišljao muziku za opuštanje il` uz partiju bridža?

Zajeban osećaj? Je li sokole? Sokolići pište a soko proklinje?

I ogorčenost, ozlojeđenost i neverica i možda ljutnja, osećaj poraza, praznine, nadrndan do bola, a nemoćan da bilo šta uradiš, šta god da baciš, naiđeš na zid pa ti se vraća kao boomerang direktno u facu  i svestan toga što još više nervira, deprimira, pa, osim pljuvačine  na ovako suptilan način, ni ne znaš šta bi? I sve se svodi na smišljanje raznih varjanti novih pljuvačkih metoda jer se time bar ublažava konfuzija koja je nastala u glavi posle pitanja : “Da li je moguće, ma kako, zašto?”

Sto mu ćurana  Bežanijske kose: E sad ću da mu kažem…!”

E, sto mu papagaja  Voždovca, neka si mu rekao, jako će se nasekirati, samo se ukopavaš još dublje jer će iskoristiti sve protiv tebe.

Pam sto mu sušenih lastinih repova  Vračara: nije valjda stvarno ostala praznina u glavi, kako reče onaj iz podmlatka?

Sad možeš bar malo da naslutiš ( iako sumnjam da si u takvoj, beznadežnoj poziciji kao većina, ) kakav je to osećaj ( nas, koji smo verovali do 06.10. ) da će nam prijatelji pomoći da se izvučemo iz bule? Da prijatelji, naši.

I da, sto mu kukavica Senjakato je već bljutavo : samo bez pljuvanja Koštunice (pa ko ga je promovisao,  doveo, omogućio da bude to što je bio? ) ili Velje koji je šamarao pandure i onda bio Orlušina! (pa ko ga je promovisao i doveo omogućio da bude to što je bio?) i Čede “mladoženje” i Čovića, sto mu lešinara Rakovice, i bilo koga još da ne pominjem, muka mi je da se sećam, iznerviraću se, jako.

Sad možda naslućuješ kako  je to kada te izda prijatelj, sto mu šišmiša  Karaburme!

Neka ih neka idu, još bolje, podaviće se usput, a ti gledaj da zakrpiš rupe kroz koje ulazi voda i u uši. Jeste, u uši. I lepo izađi kao čovek i reci:

“Jeste, kriv sam  jeo sam govna” baš  tim rečima, bez moljenja

” Jeo sam govna radio sam to i to, jer sam bio slep pored očiju”,

Dok ne kažeš da si zajebao stvar, nemaš moralno pravo ništa da kažeš na tu temu. Pametan si, ukapiraćeš to o moralu. I onda počni da radiš na tome da se popravi sve ovo što je zasrano do balčaka. Puno je ptičijeg izmeta, u govnima sve do guše.

I ukapiraćeš  da je to jedino i pravo rešenje. Naravno ukoliko ti je stalo do toga.

I  niko nikada nije odgovorio: zašto je Tadić, u večeri izbora,  izašao sam  pred novinare i kamere? Nikog nije bilo iza njega!

Gde ste bili tada ti i ostali iz kružoka?

Sto mu očerupanih, usranih golubova sa Andrićevog venca, tada ste svi trebali  da stanete iza njega!

Možda bi  u svom stilu, onako odgovorio “ A kako znaš da sam pametan?”

Pa slušaj, sto mu slavuja iz bare, ako si budala, onda sam ja još veća, budala, kada kažem da nisi.

A ti vidi šta ćeš:

o`š pivo o`š  sok?

Advertisements
This entry was posted in demokratija and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s