Sa lica mesta! Ekskluzivno!

Blještava ćela u četiri zida!

Sednica Skupštine grada Malinovine, , kojoj je predsedavao gradonačelnik Dragan,  održana je danas  po hitnom postupku i zatvorena je za javnost,  Na dnevnom redu je bilo donošenje uredbe po hitnom postupku.

Uredba :

jus primae noctis ili droit du seigneur ,

Uvođenjem ove uredbe obrazlaže se  kao hitan i iznuđen potez datog trenutka, opravdava se da će se njenim uvođenjem sačuvati obraz i čast muškog dela populacije grada  Malinovine.

Ne samo zbog bojazni da će  neiskustvo mlađanog Jovanče izazvati trauma  kod neveste Eme i dovesti na rđav glas umeće i potenciju muške populacije grada. Pa i celog srednje-moravskog regiona., već i zbog činjenice da zoovrt Palmoliv obiluje mnogim mladim i neiskusnim parovima, kojima je potrebna edukacija i kao u slučaju Jovanče i Eme demonstracija pravilne upotrebe  organa za razmnožavanje , kao to nalaže tradicija staro-crkvenog naroda, koji je dar svevišnjeg.

Kako navodi naš izvor, na dnevnom redu je bila samo jedna tačka dnevnog reda, a sednica je sazvana sa radnim  nazivom:

Problemu u susret, beskompromisno i čvrsto u četiri zida

Kako se saznaje iz insajderskih izvora, sednica je  trajala je više od 5 sati. Sam tok sednice je bio propraćen   burnom raspravom, koja je  na momente pretila da se pretvori u fizički obračun odbornika.

Donošenje uredbe su podržali svi odbornici, nije bilo uzdržanih, ali je  sednica obilovala vrlo burnim diskusijama, na momente dramatičnim. Tačka sporenja je bio modus odnosno sprovođenja uredbe.

Kako navodi izvor, diskusija je krenula neuobičajenim tokom, kada je jedan od

odbornika osporio pravo predsedavajućem Draganu za  sproveđenje  praktičnog dela uredbe, a učešće odbornika je svedeno  samo na sprovođenju njenog teorijskog dela,

što podrazumeva  edukaciju Jovanče, prikazivanjem odgovarajućih fotki, slajdova,  kratkih edukativnih filmova.

Odbornik se u vrlo emotivnom nastupu, obratio skupu rečima

“ svi smo jednaki pred bogom”  i “ne sme biti jednakijih, “ što može on, mogu i ja “ i dodao da “narodnom voljom svi treba da ponesu jednak teret na svojim bedrima, odnosno saučestvuju u praktičnom delu  ili demonstraciji spovođenja uredbe,”  koje  se ima izvršiti nad  malinovinskom nevestom Emom u prisustvu Jovančeta radi njegovog bližeg upućivanja  u pomenutu materiju.

Svoje izlaganje odbornik je nastavio obrazlažući  činjenicom da se uredba ne može zasnivati na zastarelim shvatanjima i temeljima, već da se mora modifikovati u skladu sa novim stremljenjima i saznanjima novog doba i raszvoja staro-crkvenog društva, tako da pravo na izvođenje praktičnog dela uredbe imaju  svi odbornici bez izuzetka, na šta mu je predsedavajući uzvratio “bog  je jedan, tako i ja”  i nastavio repliciranjem” glava glavi pleća harambaši a fukara može i rebara”  i da se “ ne može prepravljati istorija, da je to sveta staro-crkvena zaostavština  naših predaka”  i  “da je mi samo iznosimo na svetlo dana i  čuvamo od zaborava. “

Odbornik je replicirao rečima “ ovo je istorijski dan velikih odluka, nećemo samo da držimo sveću“  i završio sloganom “ili svi ili niko i svi kao jedan”.

Usledila je vrlo žučna i burna rasprava , posle koje su se odbornici, razišli vidno nezadovolji, jer smatraju  da niko, pa ni predsedavajući Dragan ne može da im uskrati pravo koje imaju po zakonu.

U slučaju da Ema iz nekih razloga ne odgovori pozitivno, uputiće se zvaničan poziv poznatoj staro-crkvenoj pripadnici elitnog-džet seta, -Cecani , da svojim iskustvom i demonstracijom, pomogne  u  činu edukovanja mladog para Jovanče i Eme.

Cecana je kratko prokomentarisala “ Kada bi Ema imala istaknutije obline i usne,   bila bi seksualno poželjnija  za  Jovanču, kao što je slučaj sa pravim staro-crkvenim muškarima  danas,” nastavila je uz  opasku “ iskustvo je na mojoj strani” šeretski je dobacila  pripadnica elitnog džet-seta, poznatija kao Cecana.

jus primae noctis ili droit du seigneur, kako navodi naš izvor,  poznati istoričar Radoš, je naglasio da je u pitanju iskonski običaj u staro-crkvenih naroda , koji datira još iz vremena kneza Dervana i Bele Staro-crkvenije.

Otac Protfiširije, koji je pristigao iz tihovanja u pratnji oca Pahomija, je kratko prokomentarisao

” … da je pravo jus primae noctis ili droit du seigneur ,  jedno od najstarijih i naslednih staro-crkvenih zaostavština, koje je pripomagalo božjim parovima u nevolji, a odlikuje se svojim blagougodnim činodejstvovanjem u cilju borbe protiv zatiranja staroccrkvene nacije.. Svako činodejstvo je bogu drago., Svi organizmi su od boga, kao  ljudi, a sve što je ljudsko bogu je drago.   Sve što je od Boga , blagougodno je i naša je dužnost da blagoslovimo nastojanje odbornika da pomognu kako Emi i Jovanči , tako i svim  budućim mladim i neiskusnim parovima i stvorenjima.. Naš moto je množimo se, to je bogu drago” naglasio je otac Protfiširije.

“ Opštimo  se, tako je bogu ugodno “ dodao je otac Pahomije.

Naš cenjeni seksolog  Jova je naglasio da ovim činom otkrivamo onu  pozitivnu stranu  staro-crkvenog muškog populisa.

Isidora je dodala da će napisati bestseller na temu “Istinski orgazmi u istinskih Staro-crkvenih domaćina“

Naš dopisnik je pokušao da dobije reakcije od strane vodećih političkih činilaca.

Međutim iz tabora  DSc-a nismo mogli da dobijemo komentar, jer su svi bili zauzeti traženjem izgubljenog kompasa.

U prostorijama  SNSc – a nije bilo nikoga od koga bismo mogli da dobijemo komentar, čak ni portira na ulazu, a u praznoj kancelariji potpredsednika podružnice Glavnoggrada, sa telefonske sekretarice na stolu  se čuo preteći glas bezbednjaka Aleksandra, sa nedvosmislenom porukom” Sve ću da vas hapsim”.  Isti prizor nas je zatekao i u sablasno praznim prostorijama SPSc-a

U DSSc –u nisu bili obavešteni o tome, a iz ScPO-a nisu znali kako da nam obrazlože  šta hoće da kažu.

Iz LDPsc-a su samo kratko poručili u telefonskom obraćanju da će biti karika koja nedostaje u lancu na putu preokreta pod sloganom “Dragane povedi, Mrkonja pomozi, Mrkuto pridrži ”

Od predsednika Staro-crkvenije nismo dobili odgovor, a kako saznajemo, posle izjave koju je dao u utisku nedelje kod Olje Bečkovich

“ Da bi, iako mi se organizam buni,  da je , igrom sudbine, dozvoljena šetnja gejeva i lezbejki u Glavno-gradu, stao na čelo kolone”,

Iz još nepotvrđenih bliskih izvora saznajemo , da je master Tomas, vidno potrešen, uz tiho mrmljanje “ … zar posle svega ?”  hitno ušao u avion ofarban duginim bojama i otputovao   u Vašington, da zatraži objašnjenje od  predsednika Amerije Obome za izjavu, “ “Ostali smo samo prijatelji”.

Od društva za zaštitu životinja ORCA, nismo doblili komentar, jer su bili zazuzeti lečenjem retke vrste srbljozubog tigra od dijareje i dekubitisa..

NVO su bile zauzete trošenjem preostalih zaliha fondova za ličnu promociju i korist.

Od oba  novinara u državi Staro-crkveniji prisustvovao je samo naš dopisnik.

Drugom novinaru se izgubio trag ( iz njegove redakcije poručuju ,  da je otišao da odnese tetki lek).

Na pitanje našeg dopisnika,  koji je u mimohodu ispratio odbornike do zoo vrta Palmoliv, na koji način  će sprovesti u delo  jus primae noctis ili droit du seigneur nad mravima, insektima i drugim sitnim životinjama , Dragan je kratko odgovorio

” Staro-crkvenci te stvari rešavaju u hodu i s nogu, O tome se ne priča, mi to radimo!”

Na još jedno pitanje našeg dopisnika, ukoliko se pokaže da i među žiteljima zoovrta Palmoliva ima gejeva i lezbejki, Dragan je kratko uzvratio ” iako takvih nema u Palmolivu, ali za sve njih ima mesta pod kapom nebeskom i krovom u ordinaciji četiri zida doktora oca Peranovića”

Naš izvor je zabeležio i  reakciju Jovanče, kada je  zatekao predsedavajućeg Dragana u probnom delu praktične obuke sa  Emom, demonstraciji u četiri zida.

–         Zahvaljujući poligloti, književniku i poznavaocu  kako domaćih , i staro-crkvenih običaja i prilika, tako  stranih i životinjskih jezika, Dulitla Kollareviicha,  koji korespondira u komunikaciji odbornika i žitelja, zoo vrta Palmoliv, objavljujemo ekskluzivno integralni prevod:

Videvši šta se dešava, Jovanča  je uzviknuo

Jovanča:

“Pa šta to radiš? Kume?”

Dragan:

“Ništa kume , samo probamo. I to ćeš to isto da radiš kume, samo sutra.”

Ema se nije oglašavala.

p.s. Našoj  redakciji se ljubezno odazvao Izvestilac IJU parlamenta za Staro-crkveniju, Smrečko, koji je između ostalog naglasio ” znaći,   ima tu izazova, znaći, ja, iako su sve  to staro-cvrkvenska posla, znaći, ja, no kak je bilo takovih osobenih pokušaja i kod nas, što zanći , ja, ni mi nismo imuni od novotarija, znaći, ja, to zanć, ja , da ne znaći da su oni to izmislili, znaći ja, pratimo razvoj na terenu, znaći, ja,…

This entry was posted in demokratija and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s