Šifra: ”Transcendentalna apercepcija furunkulusa”

Strogo pov
Kako se saznaje iz pouzdanih, i dubokih izvora BDB-a
Mali Debeli će pevati na trgu u centru Bujanovca 13. Janura za doček srpske Nove  Godine,  uz pratnju hora kolegijum muzikum , pod dirigentskom palicom Darinke Matić Marović , uz solažu, taze državničkih  penzonerki,  solistkinja Olivere i Katarine.
U pregidri nastupa. kao preteča,  će  na bini zapojiti domaća  pevaljka Ana Mrkuta, da bi se zaustavio gust saobraćaj i sprečio eventualni kolaps, inače  uobičajen u ovom dellu  centra Bujanovca.
Na repertoaru će biti izvedena poznata i manje poznata dela,  koje potpisuju par  : Joksimović-Bešlić,  Aleksandar Milić Mili, zatim makedonska narodna ( “kale bre kale”), serbsku narodnu “Prokletije di ste , da ste, hteo bi da znam”,
kao i nova Dinkićeva sa novog albuma, za sada, nedostupnog javnosti, osim tabloidu “Informer”  ( koji je ljubomorno čuva za neka bolja vremena).Kao gost pojaviće se i predsednik Toma koji će besedama  iz dela Mihaila Šolohova “Uzorana ledina” i uz dodelu tomovače putem fraklića, uveličati slavlje na radost žitelja Bujanovca, Preševa i okoline.
Kao glavna atrakcija, zvanica ove svečanosti najavljen  je   premijer  demokratske Sao Tome i Principe Gabrijel  Kosta.
Performans je zamišljen tako  da skrene pažnju ondašnje javnosti , dok Dejvid Koperfild  ne odradi posao oko uklanjanja spomenika!“Pošto Srbi ne veruju u Deda Mraza,maskiranje u kostim  Deda Mraza otpada. Postoji više varijanti,  razmišljamo da Dejvida maskiramo ili u Ibrahima Rugovu, Havijera Solanu, ili čak Enver Hodžu – izjavio je anonimni aktivista BDB-a.

Logističku podršku će pružati novi zamenik ministra saobraćaja Mirković, maskiran u grizlija, koji  odgovara traženim gabaritima.

– Mislimo ipak da će euforija, ali pre svega tomovača odraditi svoje i da žitelji Bujanovca neće ni primetiti kad spomenik bude nestajao –nastavio je anonimn i aktivista BDB-a

Po glavnom  scenariju , u čiji je uvid imao samo naš saradnik,  nestajanje i pojavljivanje spomenika će se odigravati toliko puta, koliko je potrebno, dok se ne proceni da su žitelji obuzeti euforijom prestali da obraćaju pažnju na isti.
Tada na scenu stupa logistika pod vođstvom pomoćnika  ministra saobraćaja Mirković maskiran u medveda ,  sa radnicima iz putarskih preduzeća, koji  će isto tako  maskirani u patuljke i hobite,  odneti spomenik na nepoznatu lokaciju, a na njegovo mesto postaviti  voštanu figuru Palme u prirodnoj veličini sa fluorescentnom belom bojom na ćeli, umesto kečeta, da svetli u mraku, a delo su ateljea porodice Radović.

– Neće ni primetiti razliku, pošto će statua po celoj površini biti tetovirana grafitima, pa se mirno možemo okrenuti nadolazećim pregovorima u koaliciji, o izglasavanju redosleda novih pobeda – ubeđen je anomni akivista, BDB-a naš sagovornik.

Finansijsku podršku preformans-projekatu obezbedili su čelnici Zvezde od dela sredstva dobijenih od šeika Muhameda bin Zajed al Nahjan, a   namenjenih za kupovinu trikoa i hulahopki za članove fuk.luba Crvena Zvezda i  ministar Dinkić. od dela ruskog kredita namenjenih zameni starih dresina  najnovijim,  za domaće pruge,

koje su, po rečima ministra Mrkonjića najnoviji hi, t pribaltičkih zemalja.

Advertisements
This entry was posted in s. anteportas and tagged . Bookmark the permalink.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s