Mendo & Slavice

Zatvoriše blog za komentare a baš sam bio raspoložen za komunikaciju. Greota da se baci, pa da odgovorim na komentar čoveku

“mac mac mac …”sa bloga b92

DrM

“Ja to nisam tako shvatio. Po onome što sam JA pročitao, on je tema zato što
“da zeni polomis srce u pokusaju da joj izmuzes novac?!” cit. by vishnja. Ne verujem da bi ovaj blog bio napisan da je dotični samo hteo da se ogrebe o snošku. Grebanje o novčanik toj stvari daje sasvim drugu dimenziju, bar u mojim očima.”

DoktoreJ iskreno poštovanje. Iskusan si čovek , pišeš lepe priče, pa ne bih voleo  da shvatiš da ti držim predavanje ili pametujem. Pokušao sam vrlo biranim rečima, uz poštovanje upletenih, i njihovih sveže povređenih sujeta,  da objasnim.

Ova tragic-komedija, kojoj prisustvujemo ima dva klasična motiva:

Klasična priča o ordiniranju, “vaćarenju”  jednog  narcisoidnog zavodnika galeba, žigoloa, ljubavnika ili kazanove ( nazovi kako hoćeš) modernog vremena . Samo koristi metode nove tehnologije, a ne šeta po morskom žalu, ili holu nekog hotela i ne hipnotiše pogledom g6.  Bog mu je podario talenat za lacivne rime, a znamo koliko su žene prijemčive prema tome. Cilj galeba zavodnika, je zadovoljenje, pre svega svakog aspekta predstave o sebi, kojom je opčinjen.U to spada sve pa I eventualno koristoljublje ( materijalno) kao potreba  dokazivanja tj. predstave  o svojoj veličini.

I drugi motiv: osveta ljubomorne i ostavljene žene. A to bi trebalo da znaš, bar čitajući literature,  šta je sve u stanju da uradi  ljubomorna povređena žena,  saznanjem da nije jedini centar sveta svog izabranika.

Ali da te pitam ovako , a ti mi odgovori ako želiš: Kakve mi dokaze imamo za ovo što si ti napisao? Samo na osnovu Višnjinog pisanja iz “treće ruke”?  ( Da zanemarimo sada ono što je pisao Milan Novaković)

Šta saznajemo iz prve ruke: tj. od Višnje?

“Višnja

oni koji me znaju sa bloga od pocetka, znaju i to da sam se u svojim nevinim prvim mesecima blogovanja tesko i ruzno samobanovala zbog idiota koji je od nekoliko mojih potpuno licnih i nepromisljeno veselih komentara o svom sestogodisnjem detetu, na blogu za koji smo nas par mislili da ga vise niko ne cita i da smo samisami sami, napravio pesmu – potpuno lascivnu, poganu, jezivo nesnosnu pesmu u svom najboljem neuracunljivom maniru.

trazila sam da mi se ukine nalog, posledicno je ukinut i njegov. forevr.

on je bio Zvezda, ja sam bila, pa – debil i jos mama koja se drekenja, tek-registrovani-banalni-komentator, tako da je ishod bio jasan i ocit unapred – Vestalke Neshvacenog Genija su me isproganjale, mene, Nikoga tj Nikoju koja je Ubila Pesnika. trajalo je zamorno dugo dok nisam porasla i viknula im “is!”, ali vise nema veze.”

Posle ovakvog uvoda, objasni ti meni kakava je to sila koja može da  natera nekoga da ponovo uspostavi kontakt sa osobom za koju zaključi da je idiot, umobolni debil? Sačekaću odgovor. A reći ću ti šta ja mislim:

“Višnja

pa je pesnik postao mejnstrim.”

Imamo u nastavku neko šturo objašnjenje, a ovo

“Višnja

sama sa decom, visim na netu, ocigledno lezem sama svake noci, ocigledno je da nisam ni jaka ni mega-otporna kakva bih volela da budem.”

Očigledno? Ovo je očigledno rezon na osnovu analziranja postupaka.i treba da nam zazvuči kao opravdanje i abolicija od eventualne osude prethodnih postupaka, a osude delovanja obesnih jebolomaca koji vaćare žene po netu?

“Višnja

pa se prebacilo na telefon”

Doktore ko je koga ovde tukao po ušima?

“Višnja

sto me, obzirom na to da me u mladosti svaka budala u vidokrugu od kilometar saletala kako je htela, te imam nezeljeno ali vrlo dragoceno iskustvo, malicak spustilo na zemlju.

mislim, jesam ja budala ali nisam tolika, a narocito – nisam nicija.

pa sam za truncicu iskulirala celu tu tikvica romansu, uz jos jedno objasnjenje Pesniku”

Ovde konačno!!!!! Višnja kapira o čemu se radi, i moja pretpostavka, da bi sama sebe istukla da može., koliko je bila naivna, lakoverna, kako kaže najnja. Da, pričamo o galebu Doktore , ne zaboravi, a galebov mozak funkcioniše u samo jednom cilju:

“Višnja

bile su mi nudjene tikvice u serpi i ples na mom stepenistu, dok deca ne zaspe.”

Mislim da ne treba da ti dalje objašnjavam.

 “Višnja

naime, ja nisam imala novca da kupim njegovu knjigu, a htela sam da je rezervisem i za drugaricu.

i sta? nista – sva odbijanja koja je do tog trenutka ignorisao prestala su da vaze.”

Ovo baš ne razumem, posebno poslednju rečenicu, da li je posle ovoga bilo nekih pritisaka ili nečega  s njegove strane ne znamo. Možemo samo da nagađamo, Ako jeste, onda je to prelazi u neku drugu sferu, možda i kriminalnu, ako nije  onda je nastavak uz saznanje postojanja i drugih  žena klasična osveta od strane uvređene žene.

“Višnja

znate li nekog Pesnika kome je otac jako bolestan i koji nema novca za lecenje?”

Gde je dokaz o ovme? Umrlica?

 “Višnja

znate li coveka koji vas izvrti i natera da mu dajete i sebe i svoju dusu i svoj novac?”

Osvrni se na osvetu žene pauka, i biće ti razumljivo, na šta mislim

“Višnja

vec neko vreme znam da je zenama uzimao hiljade za opremanje svog stana,”

Dokaz , gde, ko kako, ? Ili će biti “reče mi jedan čoek jednu stavar na jednome mjestu? Ne znamo, pretpostavljamo.

“Višnja

ali da zeni polomis srce u pokusaju da joj izmuzes novac?!”

Žigolo Doktore , žigolo klasična priča i iz literature, a uz dolaženje do svesti uvređene žene, da nije jedna i jedina.

Razumem Doktore da mi treba ovde da se opredelimo kome ćemo verovati, na reč zar ne?

Ništa drugo mi ovde ne nalazimo od  dokaza.

Avantura na koju je, po sopstvenim rečima Višnja u nekom trenutku bila spremna ( bez obzira na sve  i svesno potiskujući prethodno bolno iskustvu, ali onda se dosetila da to baš i neće biti  tako kako se u prvi mah učinilo, jer znamo da žena želi odmah i sada ljubav do groba, a shvati da će to biti  samo do prvih petlova,  pa još na to dodatne informacije o njemu kao nekom ko očijuka sa drugima i onda se priča nadogradi ..

Ja pozdravljam Višnjinu ispovest, zbog jedne stvari,  jer nam je  ( verujem da mi ovo neće prebaciti) opisala svoju avanturu svesno riizikujući da neko definiše (i ne samo kod nje) kao potez dostojan jedne naivne kokoške, guske-lujkače.

Mi, ćemo većinom, ustvari bolje da napišem ja, ću  biti sklon da stanem na  Višnjinu stranu, da joj poverujem, jer nam je simpatična u svojim nastupima i ja verujem da joj je u najmanju ruku bilo neprijatno. Ustvari ona najbolje zna.

A u svetlu ovog ovom svedočenja, kako , s jedne strane, pred sobom, imamo sliku hrabre žene koja se bori sama ( ponekad i nemoćna, ranjiva) ali  kao lavica, podižući dvoje dece, i ima potrebu ( što je ljudski) da taj ipak veliki teret podeli sa nekim ko će joj biti blizak. Ne kao vapaj za pomoć, nego ikao podrška oslonac, koji je svima potreban u ovoj surovoj borbi za opstanak; tako s druge starne,  u svetlu ovog ovom svedočenja, imamo jednog šalabajzera, protuvu koji prvo tipuje, a onda  se koristi osećanjima ranjivih žena za zadovoljenje svojih niskih materijalnih strasti i potreba.

Tu sad mi treba da izaberemo.

I nije neka teška odluka, složićemo se, oko toga ( verujem)  koga ćemo osuditi, koga okriviti, jer one su bile zavedene, tako proizilazi, zar ne?

Ali ja bih da vidimo i drugu stranu medalje, kad već treba nekog da osuđujemo i upotrebljavamo tako teške definicije njega kao ličnosti, a ne njegovog ponašanja,  i prikucavamo ga na stub srama. Jer mi u svemu ovome nešto nije najjasnije, pa bi bilo dobro da neko objasni ( zbog toga sam se ponovo uključio u ovu krajnje interesantnu diskusiju, koja je u svetlu mnogih diskusija koje su često viđene na ovom blogu, bar dok sam dolazio ovde)) .

Mnogi sa bloga što i javno iskazuju, što možemo da pročitamo se dobro poznaju. Ovde su bezmalo šest sedam godima. I po priči i svedočenju , većina koja je iz Beograda kontaktira, sastaje se, kako ovde , tako na ostalim mrežama, razmenjuju se poruke, pije se kafica u realnom životu.

Informacije , a posebno tračevi putuju brzinama svetlosti od jednih ka drugima.

Mene interesuje, kako to odjednom da niko nije znao ko je  fixer? Jer fixer se nije promenio od prvog dana od kada je ovde, ne radi ništa drugo što nije radio ranije.ili  recimo od kada se on i ja znamo, a nismo u kontaktu, niti sam bio prisutan na tim hepeninzima i eventima, kod recimo VKĆ i ne znam gde još.

To prilično interesantno, da nije zasmetalo ranije, a sada je za žigosanje.

Čudno je to dragi Doktore, šta sve može da se dogodi kada proradi sujeta ljubomornih žena. Emanicipovanih žena, modernih  liberalnih shvatanja, toreancije razumevanja, ….kako se ono kaže, hvalte me usta …. i tako dalje.

Svako dobro Doktore

Advertisements
This entry was posted in s. anteportas and tagged . Bookmark the permalink.

36 Responses to Mendo & Slavice

 1. njanja says:

  ti si ziv pis kevemi. jel ti prodao neki fazon kako se vataju ribe? ili mozda ti njemu? u svakom slucaju divna saradnja.

  • trener says:

   Eh, njanjo, tako je kad nisi dozvolila da kažemo sve šta imamo o tome. Pustiš malo pa zatvoriš za komentare, nije fer ( a ovde sam ja trebao da dozvolim komentar, ali sam zaboravio, evo tek sad vidim da ih ima, jer ovde slabo ima posetilaca ne guramo se.)
   Pa vidi, kako da ti kažem Dr M mi je odgovorio na komentar, a nemam običaj da ostavim nešto nedorečeno, tako da većinu toga što bih i tebi odgovorio piše ovde. A komentarisao sam ono što piše, a ne ono što treba da pretpostavim ili aminujem

   Zbog toga sam i napisao da vam bude jasno, što očigledno nije.
   .Pokušao sam biranim rečima da objasnim ali izgleda da ne vredi. Pa ću pokušati ovako:

   Mi bi trebalo da poverujemo u priču koju je servirala Višnja?
   Objasni mi samo zašto? Zašto bi neko bilo ko u to poverovao?

   Zašto to ne bi mogla da bude izrežirana predstava, osveta zbog povređene sujete ili što je neko dobio korpu ili zbog nečije ljubomore? Nije, zato što ona tako kaže? Ili ti?
   Kažeš tamo:

   “ti uperis prst u prevaranta a oni vicu: shoot the messenger!”

   A mi treba u to da poverujemo jer je ona tako rekla? ili ti?

   Šta je to, što Višnji daje kredit da bi mi poveravali njoj da je to tako kao što kaže? Šta ? Navedi mišta je to što je čini nečim posebnim da ja bezuslovno mogu da poverujem u sve što je tamo napisano i ja ću reći, jeste tako je. Ne samo ja nego svi. Nije to samo zbog mene napisano.

   Vidiš, to je samo primer kako stvari nisu tako jednostavne kao što prikazuješ ti ili ona.

   “Saradnja” misliš on mene da poduči kako se pišu pesme, a ja njega kako se muvaju ribe? hahaha dobra ti je ova njanjo, dobra. Nije loša ideja vidiš. Moglo bi nešto od toga i da se poradi.

   Vidiš, ja nisam takav da ti ovo uzmem za zlo. Ljuti se koliko god hoćeš ali to neće izmeniti činjenicu šta su te žene same sebi napravile. O tome se radi.

 2. omega68 says:

  Dobri, stari, opširni trener 🙂

  • trener says:

   Hej, omega pozdravljam te:)) Drago mi je što si skoknuo ovde da se lomatamo malo. Pa ne vredi kraće, kad ovim ženama ne može da se objasni nego treba da se crta, a kad im kažeš ono što jeste i pitaš nešto, one se ljute.

   • njanja says:

    pocela sam da ti odgovaram na ono gore, al onda vidim ovaj kratki odgovor Omegi pa skontam da ne vredi da se razgovara sa tobom jer po tebi ispada da za “zene” mora dugacak odgovor a za “muskarce” je dovoljan i kratak odgovor. valjda sto smo mi glupe a vi pametni??? ovaj tvoj istup me je toliko zaprepastio i razocarao da nemam sta drugo da ti kazem, osim da mi je krivo sto sam uopste ostavila komentar ovde. racunam ovo kao svoju zutu minutu.

 3. dragoljub says:

  treneru ima razloga zbog kojih bezuslovno verujem višnji,razlozi se protežu na doba kad nisi bio na blogu i nisi bio svedok proganjanja višnje od strane ‘humanista’ tipa kvazizaze, ange dunje bravarke.taj fixer-us je jedan običan pederčić duboko iskomleksiran činjenicom da ima kurac.
  jedna uz kvazimura ‘humaniste’ najljigavijih slina koje se pojavila na blogu b92
  a i ti počinješ da mi ličiš na lk iz crnjanskovog dela ,priče o muškom’ izgleda da si i ti opčinjen onim parčetom mesa koje ,ničim zasluženo,nosiš u gaćama.

 4. dragoljub says:

  da se doeditujem
  @trener & co
  ponašaš se kono kodža miloš kad je došla neka žena da se tuži da su je silovali a on joj dao sablju a kniju zadržao u ruku pa joj reko aj ubaci sablju u kaniju ,a on počeo kaniju da šeta levo desno.
  izađi iz devetnestog veka bre.
  to što ti bog dao kurac ne znači automatsk da ti dao i pamet

  • dragoljub says:

   čijiji je bre ovo blog? i kam gi smajlovi

   • trener says:

    Dragoljube 🙂 de si kućo! Nema gi smajlovi, otkud znam gde su, ovo je onaj wordpress, nema nišzta ustvari ne znam kako funkcioniše.
    Ne misliš valjda da sam zaljubljen u njega? ( još to nisam bio, bar mi to niko ne reče do sada).
    Al` me nagrdi bog te mazo. Ali nema veze.

    Malo se zajebavam dragoljube, čudi me da ti ne kapiraš?
    Dosadno mi pa rekoh ajde malo da pokrenem tračeve.

 5. trener says:

  “Gossip naš nasušni” ( ili rumor ako ti se više dopada takav izraz)
  nanja

  jer po tebi ispada da za “zene” mora dugacak odgovor a za “muskarce” je dovoljan i kratak odgovor.”

  Njanjo 🙂

  A šta to treba Omegi da objašnjavam kad me ništa nije ni pitao?
  A ako ne prepoznaješ da sam se zezao ( a vidim da u opšte nisi u tom fazonu da prihvataš zezanje) onda izvini. Očigledno ti nije do zezanja, zbog svega ovoga, pretpostavljam.

  Kažeš:

  “valjda sto smo mi glupe a vi pametni???”

  Eto. opet tvoja pretpostavka, na osnovu nečega što si pogrešno zaključila. I posle se čudiš (a i Omega me zeza) zbog čega sam napisao toliko opširno.
  Smatram, da ukoliko ne obuhvatim sve aspekte i sitnice oko ovoga što ste postavili, neće vam biti jasno zašto sam napisao tako kako sam napisao. A iz priloženog se da zaključiti da sam u pravu.

  “ovaj tvoj istup me je toliko zaprepastio i razocarao da nemam sta drugo da ti kazem, osim da mi je krivo sto sam uopste ostavila komentar ovde.”

  Žao mi je što je tako i krivo mi je što si stekla takav utisak. Zaprepastio te moj istup, kako kažeš.

  A zašto te je zaprepastio moj istup? Zato što zahtevam neki dokaz o onome što ste prezentovali ( ne zahtevam, loš izraz), nego zato što ne želim bezrezervno da nekom poverujem, presuđujem osuđujem nekoga na osnovu nečijih rekla kazala, prenešene tračeve od strane nekog trećeg?

  Jer ovo što se servira liči samo na trač, ogovaranje i smeštanje.
  Ne tvrdim da je tako, samo ti objašnjavam šta je to što si postavila i o čemu pričaši kako to izgleda.

  A dovoljno opširno sam objasnio šta bi to trebalo da saznam(o) da bi mogli objektivno da se odredimo prema tome. Jer činjenica je da ,čim si tako nešto postavila, tražiš ( očekuješ ) da se o tome izjasnim (o) a ja nemam nameru da se izjasnim na osnovu prezentovanih informacija ( koje i nisu informacije u pravom smislu reči).
  A hajde sad da malo pokušamo da sagledamo iz ovog ugla: ovako: izvoli pa razmisli malo,

  Šta misliš, ukoliko to što smo saznali nije tačno ili ne bar onako kako nam je prezentovano?
  Šta je onda u tom slučaju urađeno tom čoveku?
  Da li ste razmislile o tome, pre nego što ste to postavile?

  Kritikujete tabloide. Ovo, kako je predstavljeno, nije ništa drugačije od jedne vesti iz tabloida. Ako se ne slažeš sa ovim , ti mi reci šta je to što ste napisali.

  A šta misliš, da li je mene zaprepastio vaš istup na blogu?

  Daj konkretno neko svedočenje pa da vidimo šta je.

  sad sam već zaboravio šta sam hteo da napišem. Nije ni važno.

  Ti kažeš da ja njega branim, da ne razumem prevavrene žene i devojke, a ja ti kažem ako je tako prijavite ga skota muriji i gotova priča. Pa će onda upozorenje imati svoju svrhu.

  Ako nije tako, onda o čemu pričamo?

 6. dragoljub says:

  sereš treneru sereš

  • dragoljub says:

   ‘Malo se zajebavam dragoljube, čudi me da ti ne kapiraš?
   Dosadno mi pa rekoh ajde malo da pokrenem tračeve.’
   jedino te moš spsida kad dođem da se iznatepam fixeru u beograd ne istepam i tebe je to što nisi bio nablog kad je bio ‘mesec maltretiranja višnje’
   ponavljam ti fixer je jedna slina koja zaslužuje da se tresne obeton i razmaže nogom.
   bio sam prisutan na blogu kad je špijunirao naše razgovore kod fakabla i posle nas ismejavao na drugim blogovima,slina i to ona seljačka zelena.

   • zajebavas se? losa tema. stvarno losa tema za zajebavanje.
    a kakve dokaze tacno trazis? uplatnice?
    bespotrebno veliki uvod da bi sve sveo na “ljubomoru ostavljenih zena”…
    uvreda je mogla i krace i efektnije (a drugu svrhu nadgornjavanja stvarno ne vidim)

  • trener says:

   Ako ti tako kažeš, u redu neću više. Al da te pitam:
   “treneru ima razloga zbog kojih bezuslovno verujem višnji,razlozi se protežu na doba kad nisi bio na blogu i nisi bio svedok proganjanja višnje. ”
   Ajde ti meni objasni, kako onda tumačiš da je otvorila vrata onom istom ko je proganjao? stokholmski sindrom? Ili šta? I šta sam to loše rekao? nema razloga ni da joj verujem ni da joj ne verujem, samo pričam na osnovu onoga što sam pročitao, a tiče se romansiranih autobiografija.
   Ako on gnjida, ako je zlo, mućak, skot, pederčina, zašto odavno nije žigosan i oteran odande? Koja je to sila koja ga tamo drži, pa još i promoviše promoviše njegove pesničke trenutke, koji uzgred budi rečeno sad odjednom nikom nevaljaju, niti su razumljive?

   Objasni ti meni ko tu ustvari sere, dragoljube , druže moj?

   • trener says:

    Antioksidant! ( ne znam kako ovo funkcioniše, pa ne mogu tamo da ti odgovorim)
    Loša tema, slažem se, ali nisam je ja inicirao. Od nas se očekuje da kažemo o tome šta mislimo, ja rekoh ali se izgleda mnogima ne dopada.

    “a kakve dokaze tacno trazis? uplatnice?”

    Što da ne ili ako je kriminalac svedočenje, onoga ko je oštećen, murija, sud. U čemu je tu problem? Čekaj zar ti nisi bio jedan od najglasnijih, koji se zalagao za ovako nešto uvek i zauvek citirao zakone i te stvari?
    Tebi je dovoljan dokaz, da je on đubre, Višnjina priča o njenom iskustvu?? Ili priča iz treće ruke, zato što Višnja kaže da je tako čula?
    Anti nemoj mi reći da misliš ozbiljno. Treba da poverujemo u nešto na osnovu tuđeg instikta, intuicije ili doživljaja dobijene informacije?
    O čemu mi pričamo ustvari, meni stvarni nije jasno?

    Kažeš da je uvreda zato što tražim konkretan dokaz krivice za nekoga ko je prikucan na stub srama? Zato što je neko tako rekao?

    Ko je taj neko? Kakav taj neko, ima kredibilitet da bi ja u to poverovao?
    Pričam ti kako izgleda sa stanovišta nekoga ko je sasvim po strani po pitanju aktera ove tragikomedije, ako me razumeš.
    Ako ne, onda neka bude da ja nekoga vređam.
    A ako sam nekoga uvredio, napisaću izvinjenje, ne bežim od toga da je moguće da grešim. Dok ne dobijem konkretan dokaz o onome o čemu se opričalo, ja neću pričati ono što bi drugi voleli da čuju. Jednostavno je tako.
    Ako je to problem, onda ne znam na osnovu čega mi možemo imati komunikaciju. A ako nije problem, onda na osnovu nekih činjenica, a ovde imao ovakve činjenice:

    Višnja “kaže” da je on izvređao njeno dete i zbog toga imala velikh problema i da je on skot,

    Višnja “kaže” da je posle toga imala avanturu u začetku sa tim istim skotom, koji joj je izvređao dete, a koji možda i nije skot,

    Višnja “kaže” da je na sreću ponovo zaključila na osnovu intuicije (i jer joj nije poklonio ni knjigu i na osnovu ničega drugog – to tako tamo piše, ja ništa nisam izmislio) ) da je
    on, ipak ,još veći skot i đubre pride

    Višnja “kaže” da je posle toga taj skot i đubre pride, i lažov par exelans

    Višnja “kaže ” da je taj skot, đubre pride i lažov manipulator koji je drugim ženam uzimao
    pare

    Višnja “kaže” da je on skot, đubre pride, lažov, manipulator i gnjida koju treba zgaziti koja treba da crkne

    O čemu mi to pričamo Anti? Ko koga tu vređa ?

 7. dragoljub says:

  el ti nisi nikad dao drugu šansu nekom? i taj neko se pokazao kao slina.kako ne može da se istera fixer sa bloga ,pa ima svoje fanove kaza,enđi,dunju i ko zna koga još,još plus se pojavljuje pod ko zna kojim imenima na blogu kad ga banuju.on je trajno banovan pre 6-7 godina posle objavljivanja pesme kojom je terao sprdačinu sa višnjinim sinom.pa se onda pojavljivao pod raznim klonovima i terao istu priču,pa eno ga kaz je objavi njegovu sprdačinu kao odgovor na blog.
  ja sam ga pratio po nekim blogovima i uverio se da je to jedna slina od čoveka,neko kome je smisao života u maltretiranju drugih,naročito ženskih osoba,pošto od muških može da dobije batine pa se čuva.
  ti da si samo izrazi sumnju u to što priča dobio bi brzo odgovor.
  uostalom pitaj margitu da ti kaže ko je fixer ako meni ne veruješ. a ja se ozbiljno zanosim idejom da se prošetam do beograda i da mu sa mojim prijateljima uličarima objasnim da ne sme da se zeza sa mojim prijateljima.najzad neka korist od uličarenja ,setnu se tu neki likovi koji mogu korisno da se upotrebe,mislim na one koji tečno pričaju pesnicama.

 8. “Antioksidant! ( ne znam kako ovo funkcioniše, pa ne mogu tamo da ti odgovorim)”
  nema problema, nasli smo se
  “Loša tema, slažem se, ali nisam je ja inicirao. ”
  ali ti si je prvi definisao kao temu za zezanje.
  “Čekaj zar ti nisi bio jedan od najglasnijih, koji se zalagao za ovako nešto uvek i zauvek citirao zakone i te stvari?”
  pomesao si me sa miki medicem ili nekim drugim smaracam sa bloga, tipa freehand. a inace, ja ne dozivljavam ni status na fb-u ni blog kao optuznice, vec kao upozorenje da je neko prevarant. naravno, postoji verovatnoca da je to upozorenje netacno (neka je i 50-50) ja jesam za objavljivanje jer postoji sansa da neko ko je mozda na ivici da bude prevaren da bude upozoren.
  ” Anti nemoj mi reći da misliš ozbiljno. Treba da poverujemo u nešto na osnosu tuđeg instikta , intuicije ili doživljaja dobijene informacije?
  O čemu mi pričamo ustvari, meni stvarni nije jasno.”
  vidim da pricamo o razlicitim stvarima. ja sam iz tog status ana fb-u procitao da je bolesni otac mrtav i da su pare za lecenje u stvari propala investicija a i da je knjiga izdata, pa ni tu ne treba ulagati. ti si video, i osetio potrebu da naglasis osvetu ljubomornih zena. ja ti na to stavljam primedbu. samo na to. to je ruzan nacin da se umesa u ruznu temu.
  i da: rekao si negde – lepo su trebali da prijave policiji – ok, nek fixer podnese tuzbu za klevetu i nek trazi naknadu za stetu ugledu koja mu je naneta. to naravno ako nije istina ono sto je receno. jer niko do sad nije demantovao da je prevarnih radnji bilo. ako je fixer u pravu i ako je istina da je novkovic pun para imace stabilann izvor prihoda neko vreme po osnovu te naknade stete.

  “Dok ne dobijem konkretan dokaz o onome očemu se opričalo, ja neću pričati ono što bi drugi voleli dačuju.jednostavno je tako. Ako je to problem, onda ne znam na osnovu čega mi možemo imati komunikaciju”
  i jos jednom za kraj – nije meni problem sto ti imas drugaciji stav i sto trazis da se provere informacije pre nego sto se iznesu u javnost. problem mi je nacin na koji si to upakovao – kroz uvredu. ja isto smatram da topli zec koji je nastao iz necega sto sam citao kao upozorenje da je bolesni tata umro, neprimeren i neumeren. slazem se s tobom da je fixer pesnik promociju imao iz slicnog vetra koji mu sad duva kao oluja (mada ja stav o njegovoj poeziji nisam promenio – svidja mi se, veoma) ali niti sam pomislio da su ovo sad posla ostavljenih “zenturaca” niti bih tako nesto napisao. ponavljam – ruzno na i onako ruznoj temi.
  “O čemu mi to pričamo Anti? Ko koga tu vređa ?”

  sad svako svakog. ruzno…

  • trener says:

   Ok, izvini tek sam sada postigao, razumećeš, ne znam gde ću pre da odgovorim.
   “ali ti si je prvi definisao kao temu za zezanje.”
   U kontekstu odgvora dragoljubu da ne objašnjavam ponovo i povnovo, ali tema uopšte nije za zezanje, jer je upotrebljeno mnogo ružnih stvari i diskvalifikacija na račun nekoga kome nije ostavljena mogućnost da pokuša da se odbrani. a kada se tako postavi “blog upozorenja” , onda bi u najmanju ruku bilo u primereno dozvoliti i njemu da obrazloži svoje postupke o kojima čitamo. Ja ne tvrdim niti sam to igde tvrdio da to nije tačno što se piše o njemu, ali sam reagovao na način na koji je to urađeno, i to vidim posle svega što sam pročitao kao poziv na linč
   A kako bi rekao Volter
   “Ne slažem se sa tim što govoriš, ali ću do smrti braniti tvoje pravo da to (svoje mišljenje)
   kažeš.” smatram da je to pravo trebalo i njemu priuštiti. U tom smilslu shvati i moje komentare na to.
   Kažeš da sam to upakovao u uvredu,
   Moguće da sam bio grub, iako nisam upotrebio izraz, koji mi se stavlja na teret “klimakterična Višnja” već uvređena žena.
   Ali razumeo sam tvoju primedbu i prihvatam da nisam nastupio kako dolikuje, a sve pod utiskom da je nekom uskraćeno pravo da odgovori na teške optužbe. što mi i ne ide u prilog kao opravdanje priznajem, i što mi nije bila namera, ali sad je kasno, već je izerečno pa se još jednom izvinjavam na iznetim kvalifikacijama i insinuacija, upakovim u uvredu kako si rekao, ( iako to više ne vredi nikome i ničemu, znam ).
   Za fixera ne znam, mislim,kao što si napomenuo, da bi bilo dobro po njega da tuži nekoga, ako to zaista nije tako kao što mu se stavlja na teret i da sve to dobije svoj epilog na sudu, jer ipak je in neko ko živi od svog nekog renomea, kakav god da je, a ovim m je srozan do daske, još ako se ispostavi da je sve istina što je napisano, onda neka obešteti sve koje je povredio, i neka gori za primer dugima, ( metaforički rečeno)To
   je moj stav.
   Ali niko ne može da me ubedi, ma koliko neko pokušavao da grešim što insistiram na predikciji nevinosti.
   Da je nekoga silovao, pokrao, bih bio prvi koji bi ga označio za odstrel.

 9. dragoljub says:

  pa odgovorio je ljiga /slina preko kazovog naloga a ja verujem da ima nalog na blogu samo neće da se ofira.
  a prevara u cilju sticanja materijalne koristi je krivično delo zar ne.
  uostalom milan je naveo puno ime i prezime ljige tako da sad na njemu je da ga tuži ako nije tačno to što milan tvrdi.
  samo ne verujem da će da tuži milana jer ovaj izgleda ima spisak ljudi koji su prevareni za novac.
  on sad samo prati događaje na blogu i na drugom mestu to komentariše. moraću da svratim do zokstera da vidim dalje tamo.
  idalje mislim da si ti u ovo upao kao one zženske što ne vide da s igra fudbal i uđu u teren i dobiju fuzbal u glavu i nije im ništa jasno.
  fixer je postigo kritičnu masu prevarenih i sad je puko.
  a ja sam kolateralna šteta jer su me doživotno banovali sa bloga zbog njega.

 10. dragoljub says:

  ma vreme je da odmorim od bloga.,počeo je da mi oduzima mnogo vremena,možda sam i podsvesno digo tolku frku da me banuju kad ja evo ne mogu ceo dan da se odvojim od kompa.

  • trener says:

   Kako hoćeš. Ja ionako nemam nameru da odlazim tamo ( moći će dame da odahnu:)))), … ha do prve prilike.( Kao Fredi kruger ) , zezanje ali će me i zbog ovoga prozvati, ali neka. a ti kad odlučiš od volje ti. ako ti treba mail

   mmtrener2@gmail.com

   ( valjda moderacija ne čita, ovo provaliće nas odmah????!!.

 11. dragoljub says:

  ma nek čia ko čita,sve može da se pronađe na mreži,ja sam skoro ukucao dragoljub 92 i svašta našo o sebi.šta misliš šta sve milan može da nađe o fixeru,ja sam malo istraživao danas al me mrzelo,ustvari našo sam da nigde nema neki kritički osvrt o njemu,samo reklame .ako budem imao vremena pozabaviću se.
  krivo mi samo što sam izgubio vesnu ćosić kao prijatelja,ali kolatralna šteta
  ustvari ja sam ga najviše najbo zbog ovoog bloga,doživotno banovan,definitivno se posvađao sa anđu,izgubio vesnu zakači se sa ivanom i ko zna ko me još otpisao kao prijatelja a da to i neznam.
  to je virtuelni život,isti ko i pravi 🙂

 12. dragoljub says:

  fixer ima otvoren nalog na blogu b92 sad sam video

  • dragoljub says:

   i to više njih

   • trener says:

    haha Snalazi se, jbg sposoban tip, a ne ko mi. Ja ne znam ni ovaj moj da koristim, Jedva sam se juče setio lozinke, na onom blogu.

  • trener says:

   Ne znam za to. Poslednji put sam bio u kontaktu sa njim kad je trebala da bude promocija knjige, pa mu ponudio da postavim na blog, Nisam znao da su on i Milan to već planirali. Pre toga nismo kontaktirali osim na blogu komentarima, i na onom BOB blogu i ništa drugo

   • dragoljub says:

    on je mene napao na blogu kod unfa,nije znao ko sam,ja sam nešto piso tamo kod unfa i mislio je da sam ja unf,to posle onog sa višnjom. od tad sam prestao da čitamnjegove komentare i,pemništvo’ bez obzira na sukob ,dasmatram da vredi kao pesmnik ja bih to priznao jer odvajam umetnika od čoveka,piso sam dosta o tome,ali to što on piše za mene nije poezija

   • trener says:

    jbg razni ljudi razne ćudi i kombinacije i sklonosti.kako ko voli.

 13. dragoljub says:

  stvar je sa ange ovaskva,posle njenog napada na višnju ja sam počeo da se distanciram od nje,na fin način izbegavao sam da se pojavljujem na blogu,na pp sam samo uljudno odgovarao,nisam hteo da je uvredim u ime onog vremena kad sam bio stalni na njenom blogu.njeni postupci mi više nisu odgovarali i svojim ćutanjem sam joj to stavljao do znanja.međutim ona ništa od toga nije registrovala.nije mi žao nje,postala mi je naporna ali nisam želeo ni da je povredim
  ali eno tamo vesna mi ga zavukla samo tako i to znajući da ne mogu da odgovorim.

 14. dragoljub says:

  pa iskoristiću da se javim vesni na pp,to morm da popravim pod obavezno.hvala

 15. dragoljub says:

  aj odo da odspavam malo ,čitamo se sutra,laku noć

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s